hello world!
Published: június 29, 2024

Megnövekedett rákos halálozások Japánban a harmadik mRNS COVID-19 vakcina után

"2022-ben, miután a japán lakosság kétharmada megkapta a SARS-CoV-2 mRNS-LNP vakcina harmadik vagy az azt követő dózisát, statisztikailag szignifikánsan emelkedett az összes rák és néhány specifikus ráktípus, nevezetesen a petefészekrák, leukémia, prosztata, ajak/száj/garat/garat, hasnyálmirigy- és emlőrák életkorral korrigált halálozási aránya. Ezen ERα-érzékeny rákok halálozási arányának különösen jelentős növekedése az mRNS-LNP-vakcináció több mechanizmusának tulajdonítható, nem pedig magának a COVID-19-fertőzésnek vagy a lockdown miatt csökkentett rákellátásnak."

Tanulmány címe: Megnövekedett, életkorral korrigált rákos halálozás a harmadik mRNS-Lipid nanorészecske vakcina dózist követően a COVID-19 pandémia során Japánban.

A COVID-19 világjárvány idején Japánban, ahol a népesség gyorsan öregszik, aggodalomra ad okot a többlethalálozás, beleértve a rákot is. Ezért e tanulmány célja annak értékelése volt, hogy a COVID-19 világjárvány (2020-2022) alatt hogyan változott a különböző ráktípusok életkorral korrigált halálozási aránya (AMR) Japánban. Japán hivatalos statisztikáit használtuk fel a megfigyelt éves és havi AMR-ek összehasonlítására a pandémia előtti (2010-2019) adatokon alapuló előrejelzett arányokkal, logisztikus regressziós elemzés segítségével. A pandémia első évében (2020) nem figyeltek meg jelentős többlethalálozást. Ugyanakkor 2021-ben az első és második oltási dózissal történő tömeges vakcinázást követően némi többlethalálozást figyeltek meg rákos megbetegedésekben, és a 2022-es harmadik dózissal történő tömeges vakcinázást követően jelentős többlethalálozást figyeltek meg valamennyi rákos megbetegedés és néhány meghatározott ráktípus (többek között petefészekrák, leukémia, prosztatarák, ajak/száj/garat/garat rák, hasnyálmirigyrák és mellrák) esetében. A legtöbb halálesetet okozó négy rákos megbetegedés (tüdő, vastagbél, gyomor és máj) AMR-értéke a világjárvány első évéig, 2020-ig csökkenő tendenciát mutatott, de a csökkenés üteme 2021-ben és 2022-ben lelassult.

Ez a tanulmány tárgyalja az életkorral korrigált rákhalálozási arányok növekedésének lehetséges magyarázatait.

Tanulmány: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC11077472/

(A cikket a szerkesztők visszavonták. A visszavonásra elsősorban politikai és nem tudományos okokból került sor. A japán szerzők munkája tudományosan korrekt).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük