hello world!
Published: február 16, 2024

A COVID-19 vakcina által kiváltott szívizomgyulladás meghatározó tényezői

"A COVID-19 vakcinázás erősen összefügg a szívizomgyulladás súlyos nemkívánatos kockázati jelével, különösen gyermekek és fiatal felnőttek esetében, ami kórházi kezeléshez és halálhoz vezet."

Új cikk Jessica Rose & Peter A. McCullough szerzőktől.

Háttér:

A Pfizer-BioNTech BNT162b2, Moderna mRNA-1273 és Janssen Ad26.COV2.S koronavírus 2019 (COVID-19) injekciók bevezetését követően az Egyesült Államokban egyének milliói jelentették a nemkívánatos eseményeket a VAERS (vaccine adverse events reports system) segítségével. Az elemzés célja a VAERS-ben szereplő szívizomgyulladásos adatok és a COVID-19 vakcinák, mint a szívizomgyulladás lehetséges meghatározói leírása.

Metódus:

A VAERS-adatok segítségével megvizsgáltuk a tömeges oltási kampány kezdete óta jelentett szívizomgyulladás gyakoriságát, és ezt összehasonlítottuk a VAERS-ben szereplő korábbi értékekkel és a COVID-19 vakcina beadására vonatkozó adatokkal a Our World in Data adatbázisból. Megvizsgáltuk a VAERS-ben szereplő myocarditis-jelentéseket a nem, az életkor és az adagolás összefüggésében. A statisztikai elemzést a Student's t-teszt segítségével végeztük el, hogy megállapítsuk a myocarditis nemkívánatos események (AE-k) között az életkorok közötti statisztikailag szignifikáns különbségeket, valamint a chi-négyzet teszttel, hogy megállapítsuk a kategorikus változók közötti, statisztikai szignifikanciával bíró összefüggéseket.

Eredmények:

Megállapítottuk, hogy a VAERS-ben a 2021-es COVID-19 vakcinázást követően a szívizomgyulladásról szóló jelentések száma 223-szorosa volt az elmúlt 30 év összes vakcinájának átlagának. Ez 2500%-os növekedést jelentett a jelentések abszolút számában a kampány első évében, ha a 2021 előtti történelmi értékeket hasonlítjuk össze. A demográfiai adatokból kiderült, hogy a szívizomgyulladás leginkább fiatalok (50%) és férfiak (69%) körében fordult elő. Az esetek 76%-a vezetett sürgősségi ellátáshoz és kórházi kezeléshez. Az összes myocarditisről szóló jelentésből 92 személy halt meg (3%). A myocarditis nagyobb valószínűséggel fordult elő a 2. dózis után (p < 0,00001), és a 30 évnél fiatalabb egyének nagyobb valószínűséggel kaptak myocarditist, mint a 30 évnél idősebbek (p < 0,00001).

Következtetés:

A COVID-19 vakcinázás erősen összefügg a szívizomgyulladás súlyos nemkívánatos biztonsági jelével, különösen gyermekek és fiatal felnőttek esetében, ami kórházi kezeléshez és halálhoz vezet. A COVID-19 vakcina által kiváltott szívizomgyulladás hátterében álló mechanizmusok további vizsgálata elengedhetetlen a hatékony enyhítési stratégiák kialakításához és a COVID-19 vakcinázási programok biztonságosságának biztosításához a különböző populációkban.

https://journals.sagepub.com/doi/10.1177/20420986241226566#

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük