hello world!
Published: április 6, 2024

A hatóságok rápörögtek az Engerix B-re, hát én is

Részlet egy válasziratunkból:

"1.      A Hepatitis B fertőzés veszélyessége

Az Amerikai CDC (amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ adatai szerint a 6 éves és annál idősebb fertőzött gyermekek és felnőttek szinte mindegyike teljesen felépül, nem alakul ki krónikus fertőzés. (F1 melléklet CDC oldal)

Hepatitis B Tények Cdc Oldal 599KB ∙ PDF file Download

2.      A Hepatitis B átvitele

Az alperes által hivatkozott európai vakcinázási portállal szemben – amelynek tartalmát egy vakcinákkal foglalkozó, valamint közegészségügyi szakértőkből álló csapat vizsgálja felül és hagyja jóvá (F2_melléklet) – hivatkozunk kettő olyan tanulmányra, amely az Egyesült Államok szövetségi kormánya által működtetett Egyesült Államok Nemzeti Orvosi Könyvtára (NLM) oldalán jelent meg, ez a tudományos szakcikk gyűjtemény a világ legnagyobb orvosi könyvtára.

A két tanulmány közül az egyik 2022-ben, a másik 2023-ban jelent meg.

A 2023. májusában megjelent tanulmány szerint a közepesen endémiás régiókban, mint például Nyugat-Európa, a fertőzés legtöbbször szexuális úton történik, az alacsony prevalenciájú régiókban – Kelet-Európa ide tartozik – az injekciós kábítószerhasználók, a börtönviseltek, a férfiakkal szexuális kapcsolatot létesítő férfiak, a szexmunkások és a hajléktalanok a leginkább fertőzöttek és fokozott kockázatnak kitettek (F2 melléket- vertikális terjedés, 5. oldal, kisárgított).

Hepab Átvitele 2022 Study 1.37MB ∙ PDF file Download

A 2022. októberében a fertőzés horizontális terjedésével foglalkozó tanulmány szerint a kórokozó átvitelének fő módja a szexuális átvitel és a fertőzött vér vagy vérkészítmények közvetlen véráramba juttatása. Az alacsony prevalenciájú területeken – Európa ide tartozik – a legtöbb megbetegedés az injekciós kábítószerhasználatnak és a nagy kockázatú szexuális érintkezésnek tulajdonítható. Ezt a tanulmányt egyébként úgy készítették el, hogy részletes kutatást végeztek a fertőzés horizontális átviteli módjairól szóló, 1981. januárja és 2021. áprilisa között megjelent összes cikk felhasználásával. (F3 melléklet – horizontális terjedés)

Hepatitisb Vertikális Átvitele 1.45MB ∙ PDF file Download

Az Engerix B biztonságosságára vonatkozó vizsgálatok

Mindezeken túl az F10 alatti legfrissebb gyártói leiratból ki szeretnénk emelni a 6. oldalon található szöveget, amely szerint 36 klinikai vizsgálatban összesen 13495 adag ENGERIX-B-t adtak be 5071 egészséges felnőttnek … a beadást követően 4 napig figyelték meg az oltottakat. Azaz mindössze 4 napig. A 7. oldal szerint a súlyos nemkívánatos eseményeket az utolsó oltást követő 30 napig követték nyomon.

Tehát megismételjük: az EngerixB oltás biztonságossági klinikai vizsgálata 4 napig tartott, akiknél súlyos nemkívánatos eseményeket találtak, azt még 30 napig nyomon követték.

Gyártói Leírás Package Insert Engerix B Hu 496KB ∙ PDF file Download

A fentiek alapján a jelen jogvita egy olyan készítmény beadása alóli mentességről szól, ahol egy 13 éves gyermek azt szeretné elérni, hogy ne oltsák be kötelezően egy higanyt és sütőélesztőt tartalmazó oltással egy olyan betegség ellen:

- amely betegségből szinte minden fertőzött fölépül;

- amely betegség kockázati csoportja az injekciós kábítószerhasználók és a nagy kockázatú szexuális érintkezést gyakorló emberek;

- és a készítmény biztonságossági klinikai vizsgálata 4 napig tartott, és akiknél súlyos mellékhatás jelentkezett, azokat összesen 30 napig megfigyelték.


Angelika Mihalik - 2024. Április 5.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük