hello world!
Published: február 15, 2024

COVID-19 mRNS vakcinák: A forgalombahozatali vizsgálatok és a globális oltási kampány tanulságai - Tudományos cikk

"Tekintettel a kiterjedt, jól dokumentált SAE-kre és az elfogadhatatlanul magas kár/nyereség arányra, arra kérjük a kormányokat, hogy támogassák a módosított mRNS-termékekre vonatkozó globális moratóriumot…".

A COVID-19 vakcinákról, valamint az egészségre és a halálozásra gyakorolt hatásukról alkotott ismereteink az első vakcinák bevezetése óta jelentősen fejlődtek. Az eredeti randomizált 3. fázisú vizsgálatokról közzétett jelentések arra a következtetésre jutottak, hogy a COVID-19 mRNS vakcinák nagymértékben csökkentik a COVID-19 tüneteit. Időközben problémák merültek fel ezen kulcsfontosságú vizsgálatok módszereivel, végrehajtásával és jelentésével kapcsolatban. A Pfizer-kísérlet adatainak újraelemzése a súlyos nemkívánatos események (SAE-k) statisztikailag szignifikáns növekedését mutatta ki a vakcinacsoportban. A sürgősségi felhasználási engedélyt (EUA) követően számos SAE-t azonosítottak, köztük haláleseteket, rákos megbetegedéseket, szíveseményeket és különböző autoimmun, hematológiai, reproduktív és neurológiai rendellenességeket. Továbbá ezek a termékek soha nem estek át a korábban megállapított tudományos szabványoknak megfelelő biztonsági és toxikológiai vizsgálatokon.

A narratív áttekintés egyéb fontos témái között szerepelnek az emberekre gyakorolt súlyos ártalmakról közzétett elemzések, a minőség-ellenőrzési kérdések és a folyamathoz kapcsolódó szennyeződések, a nemkívánatos események hátterében álló mechanizmusok, a vakcina hatástalanságának immunológiai alapja, valamint a regisztrációs vizsgálatok adatai alapján a halálozási tendenciák. Az eddigi bizonyítékok által alátámasztott előny-kockázat aránytalanság ellenjavallja a további emlékeztető injekciókat, és azt sugallja, hogy legalább az mRNS-injekciókat a megfelelő biztonsági és toxikológiai vizsgálatok elvégzéséig törölni kell a gyermekkori immunizálási programból. A COVID-19 mRNS-vakcinák szövetségi ügynökségi jóváhagyása az egész népességre kiterjedő, általános lefedettségi alapon nem volt alátámasztva az összes releváns regisztrációs adat őszinte értékelésével és a kockázatok és előnyök arányos mérlegelésével. Tekintettel a kiterjedt, jól dokumentált SAE-kre és az elfogadhatatlanul magas kár/nyereség arányra, arra kérjük a kormányokat, hogy támogassák a módosított mRNS-termékek globális moratóriumát mindaddig, amíg az ok-okozati összefüggésekre, a maradék DNS-re és az aberráns fehérjetermelésre vonatkozó összes releváns kérdésre nem kapunk választ.

Cikk linkje: https://www.cureus.com/articles/203052-covid-19-mrna-vaccines-lessons-learned-from-the-registrational-trials-and-global-vaccination-campaign#!/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük