hello world!
Published: július 1, 2024

Covid-19 vakcinázást követő halálesetek boncolási leleteinek szisztematikus áttekintése

"Megállapítottuk, hogy a halálesetek 73,9%-a közvetlenül a COVID-19 vakcinázásnak volt köszönhető, vagy jelentősen hozzájárult ahhoz."

Háttér

A COVID-19 vakcinák gyors fejlődése, valamint a mellékhatásokról szóló jelentések nagy száma aggodalomra adott okot a lehetséges károsodási mechanizmusokkal kapcsolatban, beleértve a szisztémás lipid nanorészecskék (LNP) és az mRNS eloszlását, a Spike fehérjéhez kapcsolódó szöveti károsodást, a trombogenitást, az immunrendszer működési zavarát és a karcinogenitást. E szisztematikus felülvizsgálat célja, hogy boncolások és boncolás utáni elemzések segítségével megvizsgálja a COVID-19 vakcina beadása és a halálozás közötti lehetséges ok-okozati összefüggéseket.

Módszerek

2023. május 18-ig a PubMed és a ScienceDirect adatbázisában kerestünk minden közzétett boncolási és boncolási jelentést, amely a COVID-19 vakcinázással kapcsolatos. Minden olyan boncolási és halottkémi tanulmányt bevontunk, amely a COVID-19 vakcinázást mint előzetes expozíciót tartalmazta. Mivel az eredeti publikációk óta az ismeretek állása fejlődött, három orvos egymástól függetlenül áttekintett minden egyes esetet, és eldöntötte, hogy a COVID-19 vakcinázás volt-e a közvetlen ok, vagy jelentősen hozzájárult-e a halálhoz.

Eredmények

Kezdetben 678 tanulmányt azonosítottunk, és a befogadási kritériumoknak megfelelő szűrést követően 44 tanulmányt vettünk fel, amelyek 325 boncolási esetet és egy nekrológiai esetet tartalmaztak. A halálozás átlagos életkora 70,4 év volt. Az esetek között a leggyakrabban érintett szervrendszer a kardiovaszkuláris volt (49%), amelyet a hematológiai (17%), a légzőszervi (11%) és a több szervrendszer (7%) követett. Három vagy több szervrendszer 21 esetben volt érintett. Az oltástól a halál bekövetkezéséig eltelt átlagos idő 14,3 nap volt. A legtöbb haláleset az utolsó oltás beadásától számított egy héten belül következett be. Összesen 240 halálesetet (73,9%) ítéltek meg függetlenül úgy, hogy az közvetlenül a COVID-19 vakcinázás miatt következett be, vagy ahhoz jelentősen hozzájárult, és ezek közül az elsődleges halálokok közé tartozott a hirtelen szívhalál (35%), tüdőembólia (12,5%), szívinfarktus (12%), VITT (7,9%), szívizomgyulladás (7,1%), többrendszeres gyulladásos szindróma (4,6%) és agyvérzés (3,8%).

Következtetések

Az ebben a vizsgálatban szereplő, a COVID-19 vakcina által okozott sérülés és halálozás ismert mechanizmusaival kapcsolatos esetek közötti konzisztencia, valamint az orvos által végzett boncolás általi megerősítés azt sugallja, hogy a COVID-19 vakcinák és a halálozás között nagy a valószínűsége az ok-okozati összefüggésnek. További sürgős vizsgálatokra van szükség megállapításaink tisztázása érdekében.

Tanulmány: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0379073824001968#fig0020

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük