Franciaországban egy önsokszorozó mRNS-vakcinát használnak a kacsák gyári tenyésztésében.
Helene Banoun fontos cikket publikált a témában:
https://www.researchgate.net/publication/387723735_Duck_vaccination_against_bird_flu_in_France
„A CEVA vakcina a H5N8 H5-öt kódoló, önerősítő mRNS, amely vas nanorészecskékkel van bevonva, és szkvalént tartalmaz (emberre nézve feltételezett toxicitással).”
Mennyire veszélyesek az mRNS-vakcinák a fogyasztókra nézve?
Mikor a kacsákat a CEVA önmegerősítő mRNS-anyagával oltják be, akkor hangsúlyozni kell, hogy nem végeztek vizsgálatokat arra vonatkozóan, hogy ez a géntermék átvihető-e a kacsahús fogyasztójára. A vakcina mRNS-t lipid nanorészecskékbe (LNP-k) kapszulázzák, és így védik, amelyek elméletileg képesek ellenállni a gyomornedveknek. Ha a kacsát mRNS-sel oltották be, akkor feltételezhetjük, hogy ez a termék az állat szervezetében elterjedt (ahogy azt embereken, egereken stb. kimutatták). Ha a húst rosszul főzték meg, az mRNS sértetlenül megmaradhat, és még mindig védett az LNP-kben: a fogyasztó tehát elméletileg „beoltható” ezzel a kacsának szánt mRNS-szel.
Mi több, tudjuk, hogy a Pfizer és a Moderna anti-COVID-19 géntermékekben lévő vakcina mRNS-t a vakcinázott sejtek természetes módon természetes extracelluláris vezikulákba vagy exoszómákba foglalhatják; ezek az exoszómák ellenállnak az emésztőnedveknek. Ezt az elméleti lehetőséget kacsákban nem vizsgálták, mivel biodisztribúciós vagy farmakokinetikai vizsgálatokat nem végeztek 2022 vizsgálat során nem végeztek. Ugyanakkor az exoszómákról ismert, hogy képesek integrálni az mRNS-replikonokat és a továbbítani más sejtekbe.
A környezetvédelmi aktivisták és a fogyasztóvédelmi szervezetek aggódnak a növényi élelmiszerekben található GMO-k miatt, de nem az oltással GMO-vá alakított állatok miatt!